Mijn kind wil afvallen

Als kinderen kinderen toestaan ​​op een dieet te zitten, zal ze dan hun gezondheid ondermijnen? En wat de moeite waard is om af te vallen? Dergelijke kwesties storen veel ouders. De psycholoog, specialist op het gebied van voedselgedragsstoornissen, ontmoet Maria Pakshina.

“De dochter wil zijn zoals Vodianova, eet bijna niet, maar ze moet nog steeds groeien en groeien! -35-jarige Anna, moeder van de 13-jarige Alina klaagt. – Ik probeerde haar te ontmoedigen, maar waar was er, alleen ruzie!»De kinderen van vandaag beginnen zich veel eerder zorgen te maken over aantrekkelijkheid en seksualiteit dan hun eigen ouders ooit. De leeftijd van afvallen is aanzienlijk verminderd: bijna de helft van de kinderen van 9-11 jaar is op een dieet om af te vallen. Waarom gebeurt dit? De verantwoordelijkheid hiervoor is grotendeels het dragen van advertenties, televisie en populaire publicaties, het promoten van de schoonheid van uitgeputte modellen als het ideaal van de schoonheid van de leeftijdsgenoten van onze kinderen, die dit ideaal zoekt om te volgen en soms brutaal belachelijk maakt over degenen die niet overeenkomen Het https://libido-verhogen.com/het-seksuele-dieet-of-hoe-het-libido-te-verhogen-wat-mannen-en-vrouwen-moeten-weten/. De rol van ouders in dit geval is vooral belangrijk – zij zijn het die hun kind kunnen helpen veel fouten te vermijden en rustig te begrijpen wat er met zijn gewicht gebeurt.

Hoe u met een kind kunt praten?

Als hij je vertelde dat hij van plan is af te vallen, praat dan met hem over dit onderwerp zonder beoordelingen te geven. Verwijder zijn idee niet: “Ah, zeg geen onzin”, sta niet op de vonnissen: “In geen geval, u bent wat bent u!”. Probeer te begrijpen welke problemen hem in gewicht kunnen veroorzaken (zelfvergist, conflicten op school, met leeftijdsgenoten enzovoort) en praat met hem over deze onderwerpen. Vraag wat hem leidde tot het idee om af te vallen, welke methoden hij dit gaat doen, wat hij wil bereiken en wat hij verwacht zijn doel te bereiken na het bereiken van zijn doel. En denk ook samen, op wat meer manieren, behalve voor gewichtsveranderingen, kunt u dit probleem oplossen.
Het kind wil in de regel geaccepteerd worden onder leeftijdsgenoten, dus probeert hij te voldoen aan de standaard van gedrag en uiterlijk, die in deze cirkel wordt gewaardeerd. En dit is helemaal niet slecht, omdat we op deze manier allemaal hebben geleerd om onze plaats in het team te vinden. Maar het is even belangrijk dat het kind in staat is om zichzelf niet te vergeten, zichzelf te horen en zijn eigen behoeften te begrijpen. Vraag zachtjes hoe ver hij klaar is om te gaan om de verwachtingen van anderen te evenaren, en dat – al in het buitenland van zijn comfortabele zone. Met andere woorden, help hem te leren nee te zeggen “nee”. Hiervoor is het belangrijk dat familieleden klaar zijn om zijn voorkeuren en behoeften te achterhalen, zonder woede en irritatie om zijn weigering te horen om iets te doen of iets te zijn. Dit betekent niet dat alle verantwoordelijkheden voor thuis en de noodzaak om van het kind te leren moeten worden verwijderd – maar laat hem tijd en plaats hebben wanneer hij zijn voorkeuren en smaken kan volgen (bijvoorbeeld zijn kamer, zijn vrije uur/avond, enzovoort, enzovoort )).

Meer aandacht voor familierelaties

“Geluk vandaag wordt geassocieerd met sociale status en succes. En vaak wensen ouders hun kinderen precies zo’n geluk, dat prestigieus werk en onderwijs omvat, status dingen (machine, huis, jacht, dure gadgets), externe glans. Deze benadering – aandacht voor externe attributen, en niet voor interne waarden – creëert een omgeving voor het optreden van voedselafhankelijkheid.
Ook de zorg van ouders (meestal moeders) met de harmonie van hun eigen figuur, met het uiterlijk en de juiste voeding leidt tot het feit dat het kind probeert te voldoen aan de standaard die in het gezin is vastgesteld, vergelijkt zich met dit “ideaal ‘En voelt zijn eigen minderwaardigheid.
Wat is de uitweg? Let op andere aspecten van het leven, in de eerste plaats niet het uiterlijk, maar de persoonlijkheid van het kind, de relatie in het gezin, communicatie met de natuur, het vermogen om na te denken en te genieten van het huidige moment.

“Intuïtieve voeding. Hoe je je zorgen kunt maken over voedsel en afvallen “

Vereenvoudig de toegang tot gezond voedsel

Als u het ermee eens bent dat het kind moet afvallen, handel dan zorgvuldig en zorgvuldig. Verhoogde eetlust en verlangen naar snoep zijn natuurlijke satellieten van adolescentie, dus je moet niet bang zijn. Let op het dieet van het hele gezin (en geen kind). Maak het menu gevarieerd, zorg ervoor dat er iets nuttigs in het huis is dan je kunt beet, en niet alleen worstjes en chips. Laat iedereen beschikbaar zijn voor fruit, groenten en zuivelproducten zodat het kind ze kan meenemen. En een vaas met snoep kan worden vervangen door gedroogd fruit.
Organiseer een plaats en tijd voor rust en genoegens die niet gerelateerd zijn aan eten voor het hele gezin en voor het kind. Het kijken naar een film mag niet worden geassocieerd met chips en Coca-Cola, een reis naar het bos die exclusief is met barbecue, en een familieviering voornamelijk met een feest. De totale maaltijd is een verenigend ritueel (bijvoorbeeld zondag ontbijt of diner) in veel gezinnen, maar het zou niet voor het gezin moeten zijn de belangrijkste manier om te ontspannen en plezier te krijgen.

  • 46% van de kinderen van 9-11 jaar oud met de frequentie van “soms” om “heel vaak” een dieet te observeren, gedraagt ​​82% van hun families zich op dezelfde manier 1 .
  • 50% van de adolescentiemeisjes en 30% van de jongens zijn toevlucht tot ongezond voedselgedrag om hun eigen gewicht te beheersen. Dit kan zijn: passen van voedselinname, uitsluiting van het dieet van een grote reeks producten, rokende tabak, kunstmatige braken, het nemen van laxeermiddelen 2 .

1 a. Gustafson-Larson & R. Terry “gewichtgerelateerd gedrag en zorgen van kinderen van de vierde klas”. Journal of American Dietetic Association, 1992.

2 D. Neumark-Sztainer “Ik ben, zo, zo dik!”The Guilford Press. 2005).

Leg uit hoe de afbeeldingen van modellen worden gemaakt

Advertentiebeelden verstoren onze perceptie van schoonheid, en vooral sterk bij kinderen en adolescenten, omdat hun vermogen om kritisch te denken zich alleen ontwikkelt. Daarom proberen ze soms van hun doel een opzettelijk onbereikbaar ideaal te maken. Ouders kunnen hun kinderen een realistischer kijk op het media -werk geven. Vertel ons dat de foto’s van beroemdheden in tijdschriften worden verwerkt in speciale programma’s, eventuele fouten en fysiologische kenmerken worden verwijderd – we zien een perfect gelijkmatige huidskleur, de volledige afwezigheid van poriën, rimpels en ongewenste haren. De verhoudingen van het lichaam veranderen ook: de borst neemt toe, de taille tikt. Advertentiebeelden worden doelbewust zodanig gemaakt dat consumenten een gevoel van hun eigen minderwaardigheid veroorzaken, waarvan ze onmiddellijk worden voorgesteld om te worden aangevuld door een geadverteerd product of dienst te kopen (gezichtscrème, shampoo, modieuze outfit of injectie van botox). Dit schema werkt perfect, omdat geen enkel product tot het voorgestelde ideaal kan leiden, en de koper zal op zoek zijn naar nieuwe fondsen om er op zijn minst in de buurt te komen.
Een realistischer beeld van de wereld zal uw kind in staat stellen om meer bewuste verkiezingen te maken in waar hij naar moet streven en welk ideaal om te matchen.

Accepteer de nieuwe status van een tiener

In de adolescentie begint het lichaam van het kind te veranderen. Sommige kinderen strekken zich scherp uit, veranderen in stokken, anderen, vooral meisjes, kunnen merkbaar worden gehoord, “afgerond”. Soms kunnen ouders geen opmerkingen over dit onderwerp helpen, en hun eigen woorden kunnen de tiener ertoe brengen het idee dat hij moet afvallen. Daarom moeten wij allereerst wij, ouders, toegeven dat onze zonen en dochters al zijn opgehouden kinderen te zijn en jonge mannen en vrouwen te worden.

Vergelijk uw kind nooit met andere kinderen, maak niet plezier en laat anderen geen opmerkingen maken over uw kind (bijvoorbeeld, tantes en grootmoeders willen een ronde wang kloppen – zelfs zo’n kleinigheid kan een tiener schaden). Wanneer ouders het nieuwe lichaam van een tiener met respect accepteren, dan is het veel gemakkelijker voor hem om hun mannelijkheid of vrouwelijkheid te accepteren. En dit is van groot belang voor zelfvertrouwen en verder leven.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *